Valg af hvalp

Valg af hvalp og opdrætter. :


Når I har besluttet Jer til at det er en Berner Sennen hund I skal have skal I, i gang med at finde en opdrætter, som måske har hvalpe, eller som i vil vente på får hvalpe.Besøg gerne flere opdrættere så I har noget at sammenligne med.
Det er meget vigtigt at kemien passer mellem Jer, I skulle gerne have “glæde” af hinanden mange år fremover. Lige så vigtigt er det, at I synes om opdrætterens hunde, Jeres hvalp bliver nemlig en del, af den/de hunde I hilser på hos opdrætteren.

Så er mælkebaren åben

I skal kunne få svar på Jeres spørgsmål, både mht. opdrætterens egne hunde, hvad ligger der bag, hvorfor har opdrætteren valgt lige netop denne hanhund til sin tæve osv.
Opdrætteren skal ligeledes kunne råde og vejlede Jer om hundens opdragelse, eller henvise Jer til nogen der kan.
Bliv ikke irriterede over en masse indgående spørgsmål om Jeres liv og dagligdag.
Opdrætteren er blot interesseret i at vide hvordan deres hvalpe får det, og vil holde kontakten med Jer, hele hundes liv.
Opdrætteren kan også meget bedre råde og vejlede Jer, og komme med gode råd, omkring Jeres hund når hun/han kender til Jeres liv og dagligdag, På den måde får hund og ejer de bedste forudsætninger for et godt liv sammen.

Det er efter vores mening opdrætterens pligt at lave nogle hvalpe med et godt temperament, og af en god kvalitet, men det er mindst lige så vigtigt at de er blevet præget ordenligt.


Hvad med os ? Kommer vi snart ud ?

Når I skal til at have en hvalp er det vigtigt at I får en hvalp der passer til Jeres familie. Så kan mange problemer nemlig undgås. Alt for mange familier har problemer med deres hunde fordi de ikke “valgte rigtigt”.

Tit “falder” man som hvalpe køber for den hvalp der først kommer over til en, den der har den største/mindste hvide blis, den der har en fregne på næsen eller lign. Det er ikke sikkert at det er den hvalp der passer til Jeres familie.

Det kan ikke nytte noget at man vælger en “frembrusende, dominerende hvalp” hvis man selv er stille og forsagt. Omvendt er det heller ikke smart at vælge den “stille hvalp i hjørnet”, hvis man har 2 børn der drøner rundt og leger derhjemme.
Og det kan som hvalpe køber være svært, for ikke at sige umuligt, at se hvordan hvalpene er, når man kun ser hvalpene 2, 3, 4, 5 gange på de 8 uger.


Hansennen’s Bastian nyder “havelivet”

I skal også tænke på om I skal bruge hunden til noget. Skal I “bare” have en “familie/hygge/klappe hund”, skal I have en udstillingshund eller vil I måske have en hund I skal gå til lydighedsprøver med.
Alt dette skal også med i overvejelserne når man udvælger en hvalp.

Så efter vores mening skal opdrætteren råde og vejlede Jer om hvilken/e hvalp i skal vælge.

Hos os “vælger” vi først hvalpene til de enkelte hvalpekøbere når hvalpene er 6 – 7 uger.
Når hvalpene er så “gamle” har vi kunnet “udsætte” dem for en masse ting og situationer, de har mødt en masse forskellige mennesker og dyr, og vi har kunnet iagttage dem i alle disse ting. Derfor kan vi med ret stor sikkerhed også sige hvordan de enkelte hunde er temperaments mæssigt., og på den måde matche hvalp og ejer så de får de bedste forudsætninger for et godt langt hundeliv sammen.

Husk det er vores “børn” der flytter hjemmefra og vi opdrættere er kun interesserede i at de (og I ) får det bedst muligt.